-حیطه فعالیت شامل گروه خدمات شایع و گروه خدمات نادر وگران قیمت می باشد.
-گروه خدمات شایع: خدماتی که بطور شایع در بیمارستان ایجاد هزینه می کند؛ مثل کالاها یا داروهای مصرفی، درخواست های تصویربرداری وآزمایشات تشخیصی ونیز پروسیجرهای شایع.
-گروه خدمات نادر: پروسیجرها واعمال جراحی الکتیو و غیر روتین که در آنها وسیله مصرفی گران قیمت استفاده می شود. منظور از گران قیمت این است که مجموع قیمت وسایل پزشکی مصرفی در یک عمل جراحی یا یک مداخله درمانی معادل ده میلیون تومان یا بالاتر باشد.
-کمیته موظف است اطلاعات مربوط به حجم مداخلات تجویز شده توسط پزشکان شاغل در بیمارستان را مورد بررسی قرار داده و با استفاده ازروش های آماری و مدیریتی، موارد خارج از بازه های معمول را شناسایی و علت آن را مورد پیگیری قرار دهند.
همچنین لازم است برای تمام پزشکانی که میزان مداخلات تشخیصی و درمانی آنها از میانگین بالاتر است، موارد را به همراه مستندات به صورت مکتوب به پزشکان مربوطه ارائه و تذکرات و راهنمایی های لازم داده شود.
- در گروه مداخلات درمانی نادر و پرهزینه، کمیته بیمارستانی موظف است جلسات مورد نیاز را قبل از انجام مداخلات، با دعوت از متخصصین رشته های مربوطه و پزشک متخصصی که قرار است مداخله درمانی را انجام دهد تشکیل و بحث های فنی مربوط به اندیکاسیون را بررسی و مجوز انجام مداخله را صادر نماید. این جلسات می بایست به نحوی تشکیل شود که باعث هیچ گونه تاخیر یا تغییر در برنامه پذیرش بیماران و نیز معطلی آنان نگردد.
- در گروه مداخلات تشخیصی و درمانی شایع، کمیته های بیمارستانی موظفند جلسات کمیته را ماهیانه تشکیل و گزارشی از بررسی ها و مداخلات انجام شده و نتایج حاصل از آنها را به دبیرخانه دانشگاه/ دانشکده ارسال نمایند.
- نظارت برتدوین فرمولاری بیمارستانی و به روز رسانی آن نظارت بر تدوین فهرستی از داروهای خود به خود متوقف شونده، داروهایی که پس از مدت زمان معینی دیگر نباید ادامه یابند و باید به پزشک معالج اطلاع داده شود.
- نظارت بر تدوین خط مشی های مصرف صحیح داروهای مهم و شایع (آنتی بیوتیک ها).
- نظارت بر نحوه تأمین دارو، لوازم و تجهیزات مصرفی و نگهداری علمی و صحیح آن ها.
- نظارت بر تدوین خط مشی ها و روش ها برای کاهش اشتباهات تجویز داروها و عوارض جانبی ناخواسته آنها (اشتباهاتدارویی از ابتدای تجویز پزشک تا تحویل به بیمار) و مدیریت واکنش های ناخواسته دارویی و خطاهای دارو درمان.
- نظارت بر طراحی و اجرای مداخلات و اقدامات اصلاحی به منظور رفع مشکلات و اشتباهات دارویی گزارش شده.
- نظارت بر تدوین لیست داروهای ضروری که باید در داروخانه یا هر یک از بخش های بیمارستان موجود باشد.
- نظارت بر تهیه فهرستی از داروهای پر خطر یا داروهای با احتمال خطر بالا براساس فرمولاری بیمارستان و اطلاع رسانی به بخش ها.
- نظارت بر تدوین فرآیندی برای تعیین، تصویب و تهیه داروهایی که جزو فرمولاری بیمارستانی نیستند. مثلا در مواردی که بیمارستان به داروی ویژه ای نیاز داشته باشد.
- نظارت بر ترویج شیوه های علمی درمان و دارو در سطح بیمارستان.
- نظارت بر اجرای گایدلاین های دارویی و گزارش ماهیانه.