بخش های آزمایشگاه
خون شناسی:
آزمایشهایی که در این قسمت انجام میشود شامل CBC (اندازهگیری غلظت خون، شمارش گلبولهای خون و پلاکت)، اندازهگیری سرعت رسوب خون، تعیین گروه خونی و آزمایشهای مربوط به انعقاد خون میباشد. آزمایش CBC توسط دستگاههای شمارش سلولی انجام میشود.
بیوشیمی:
آزمایشهای قند، اوره، کراتینین و چربی شامل تری گلیسرید، کلسترول، HDL (چربی خوب) و LDL (چربی بد)، الکترولیتها (Na و K)، کلسیم، فسفر، اسید اوریک و تستهای کبدی (آلبومین، پروتئین، بیلیروبین و .........) در این بخش انجام میشود. آزمایشهای این قسمت نیز توسط دستگاه های اتوماتیک موجود در آزمایشگاه انجام میشود.
تجزیه ادرار و انگل شناسی:
در این قسمت ادرار از لحاظ شیمیایی و میکروسکوپی مورد مطالعه قرار می گیرد. نمونه مدفوع نیز از لحاظ وجود خون، و انگلها بررسی می شود.
باکتری شناسی:
در این بخش نمونه های مختلف شامل ادرار، خون و برخی از نمونهها که توسط پزشکان گرفته میشود از لحاظ وجود عفونت باکتریایی بررسی می شوند و در نهایت برای مواردی که کشت مثبت دارند تست حساسیت آنتیبیوتیکی انجام می شود.
سرم شناسی:
آزمایش های مربوط به تشخیص حاملگی، تب مالت، حصبه، سفلیس و برخی تستهای روماتیسمی مربوط به این بخش از آزمایشگاه است.
هرمون شناسی و الیزا:
در این قسمت آزمایشهای هورمونی مربوط به عملکرد تیروئید و تست مربوط به میزان ذخیره آهن خون، تست PSA انجام میشود.
بانک خون:
آزمایشهای مربوط به سازگاری خون جهت تزریق به بیماران و همچنین آزمایشهای مربوط به تشخیص ناسازگاری خونی بین مادر و جنین مربوط به این بخش از آزمایشگاه است.
آسیب شناسی:
نمونه های بیماران که توسط پزشکان طی عمل جراحی برداشته میشود مثل آپاندیس یا نمونه سایر قسمتهای داخلی بدن، نمونههای پوستی ،جنینهای سقط شده و ...................،همچنین آزمایش پاپ اسمیر بیماران جهت بررسی به این بخش آزمایشگاه فرستاده میشود.
|