• 1403/05/05
  • - تعداد بازدید: 77
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
توصیه های بهداشتی پیشگیری از ابتلا به تب دنگی
توصیه های بهداشتی پیشگیری از ابتلا به تب دنگی

تب دنگی که به آن تب استخوان‌شکن هم می‌گویند، توسط پشه آئدس منتشر می‌شود. از علائم تب دنگی خفیف می‌توان به تب، خستگی و بثورات پوستی اشاره کرد؛ اما نوع شدید آن خطرناک‌تر است و زندگی فرد را تهدید می‌کند. علائم تب دنگی به بعضی از بیماری‌ها مثل تب حصبه و مالاریا شبیه است. برای تشخیص بیماری، پزشک علائم و سوابق پزشکی شما و مسافرت‌هایی که داشته‌اید را بررسی می‌کند. همچنین ممکن است برای شناسایی ویروس، آزمایش خون تجویز شود.

در حال حاضر هیچ داروی خاصی برای درمان فوری تب دنگی وجود ندارد. اگر فکر می‌کنید بیمار شده‌اید، می‌توانید از داروهای تسکین‌دهنده درد مثل استامینوفن استفاده کنید. اما از مصرف سایر مسکن‌های بدون نسخه مثل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم بپرهیزید. چون ممکن است باعث بدتر شدن خونریزی شوند. درمان خانگی تب دنگی شامل استراحت کردن و نوشیدن مایعات فراوان است. چرا که تب و استفراغ می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود. در صورتی که با علائم کم‌آبی مواجه شدید، به پزشک مراجعه کنید.

علائم تب دانگ عبارت‌اند از کاهش حجم ادرار، کاهش تولید اشک، خشکی دهان یا لب، بی‌حالی یا گیجی، سرد بودن اندام‌های بدن.

بهترین راه برای پیشگیری از تب دانگ، جلوگیری از گزش بدن توسط پشه‌های آلوده است. به‌ویژه اگر ساکن مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری هستید یا به این مناطق سفر می‌کنید، این موضوع اهمیت بیشتری دارد. برای محافظت پیشگیری از انتقال بیماری حتما از تهویه مطبوع استفاده کنید.، حتی داخل منزل هم از مواد دافع پشه استفاده کنید. غلظت DEET در این محصولات باید حداقل ۱۰ درصد باشد. هنگام خروج از منزل از پیراهن‌ آستین بلند، شلوار بلند، جوراب و کفش استفاده کنید.اطمینان حاصل کنید که پنجره‌ها و درها ایمن و بدون روزنه هستند. پرده‌ها را طوری قرار دهید که از ورود پشه‌ها به داخل منزل جلوگیری کنند. صابون‌ها و عطرهای بسیار معطر ممکن است پشه‌ها را به سمت خود جذب کنند. بنابراین بهتر است استفاده از آن‌ها را کاهش دهید.

آب راکد یکی از مهم‌ترین عواملی است که به تولید مثل پشه‌ها کمک می‌کند. برای جلوگیری از بروز این مشکل توصیه می‌شود آب اضافی را از صفحات گلدان خارج کنید.سطل‌های آبیاری را برگردانید و آن‌ها را در زیر سقف نگهداری کنید تا آب نتواند در آن‌ها جمع شود.خاک گیاهان را طوری در گلدان بریزید که از تشکیل گودال‌ جلوگیری شود.آب گلدان‌ها را هر روز عوض کنید و داخل آن‌ها را بشویید.لاستیک‌های قدیمی یا قوطی‌ها ممکن است آب باران را در خود جمع ‌کنند. بنابراین بهتر است آن‌ها را در فضای باز قرار ندهید.ظروف آب حیوانات خانگی را به طور منظم عوض کنید.هنگام پیک‌نیک و برپایی چادر، منطقه‌ای را انتخاب کنید که از آب راکد دور باشد.

فولادچنگ، سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان امام خمینی(ره) استهبان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 105756
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید