• 1401/06/26
  • - تعداد بازدید: 126
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بیمارستان امام خمینی (ره) استهبان
بمناسبت روز جهانی ایمنی بیمار: تاثیر نقص عملکردی کلیه در واکنش های ناخواسته دارویی

بمناسبت روز جهانی ایمنی بیمار: تاثیر نقص عملکردی کلیه در واکنش های ناخواسته دارویی

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) استهبان، همزمان با روز جهانی ایمنی بیمار و انتخاب شعار "ایمنی دارویی" توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 2022 برای این روز؛ عوامل موثر بر واکنش های ناخواسته دارویی توسط متخصصین و کارشناسان بیمارستان استهبان تشریح شد.

تاثیر نقص عملکردی کلیه در واکنش های ناخواسته دارویی از زبان مهناز ابراهیمی سرپرستار بخش همودیالیز بیمارستان امام خمینی(ره) استهبان

داروهایی مهارکننده یا ACE که به طور گسترده برای درمان فشار خون بالا، نارسایی و مشکلات قلبی استفاده می‌شود، می‌توانند به سخت شدن عروق خونی در کلیه منجر شوند. گرچه استفاده منظم از این داروها برای بیماران ضروری است، ولی باید غربالگری‌های لازم کلیه به طور منظم انجام شود و علائم نارسایی کلیه جدی گرفته شود.

شایع ترین علایم نارسایی کلیه:

 

تهوع و استفراغ، کاهش میزان ادرار، تورم به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم، طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم، خستگی مزمن، تنگی نفس، کاهش اشتها، مشاهده خون در ادرار، مشاهده کف در ادرار، ایجاد ضایعات پوستی، کاهش حافظه.
لازم است که افراد به محض مشاهده این عوامل؛ به خصوص تغییرات ادرار به پرشک مراجعه کنند. تشخیص انواع بیماری های کلیوی به کمک آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی انجام می شود. در صورت مراجعه زودهنگام به پزشک، بسیاری از بیماری های کلیه قابل درمان هستند ولی در صورت بی توجهی به نارسایی کلیه منجر می شوند.
عوامل نارسایی کلیه

 برخی موارد استفاده بیش از حد داروهای ضد درد (مسکن) از جمله آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم باعث نارسایی حاد کلیه میشود. یعنی ناگهان کلیه از کار می افتد. بیماران مبتلا به نارسایی حاد کلیه ناشی از مصرف داروهای ضد درد نیاز به دیالیز اورژانسی دارد تا خون تمیز شود. آسیب کلیه در این حالت اغلب برگشت پذیر است. کلیه پس از آن که استفاده از مسکن متوقف شود و موارد اورژانسی رعایت شود، عملکرد طبیعی خود را حفظ می کند.
توصیه های کاهش عوارض نارسایی کلیه

خطر بروز نارسایی حاد کلیه در افرادی که از داروی لوزارتان استفاده می کنند وجود دارد. افرادی که عملکرد کلیه آنها به فعالیت سیستم رنین-آنژیوتانسین (که شامل هورمون آنژیوتانسین II است) وابسته است، مانند افرادی که دچار تنگی شریان کلیوی ، بیماری مزمن کلیه، نارسایی احتقانی قلب شدید یا کمبود آب بدن هستند، بیشتر در معرض خطر هستند. بهمین دلیل عملکرد کلیه باید به طور دوره ای در این افراد کنترل شود و در افرادی که کاهش قابل توجهی در عملکرد کلیه دارند، احتمالاً لازم باشد مصرف لوزارتان را قطع کنند./احسان توکلی

پایان خبر 
 
  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبری : 66636
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید