دکتر جواد یوسفی

 رئیس علمی بخش ICU: دکتر جواد یوسفی

 مدرک: متخصص بیماری های داخلی

 رتبه علمی: متخصص

 ایمیل: yoosefijavad@sums.ac.ir

فاطمه عباسپور فسایی

 سرپرستار بخش ICU: فاطمه عباسپور فسایی

 مدرک: کارشناس پرستاری

 شماره تماس: ۵۳۲۲۹۰۰۴-۰۷۱ داخلی ۲۲۱

 مکان: طبقه اول

 خدمات قابل ارائه بخش ICU:

بخش مراقبت های ویژه بخشی است مخصوص بیماران بدحال با شرایط بحرانی که علیرغم بیماری های متعدد زمینه ای، امید به زندگی در آنها وجود دارد. در واقع شرایط بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه به گونه ای است که امکان مراقبت و نگهداری از آنها در سایر بخش ها و در کنار دیگر بیماران وجود ندارد.
در این بخش بیماران تحت نظارت دقیق و دائمی باالترین مراقبت های پزشکی و پرستاری قرار می گیرند. بخش مراقبت ویژه مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی روز میباشد و پرسنل کادر درمانی آن مهارت کافی را دارند.
شاید به نظر برسد که مقررات بخش بسیار سختگیرانه است اما باید بدانید که به دلیل شرایط خاص بیمار و حفظ ایمنی و جلوگیری از باال رفتن ریسک عفونت در بیمار و تسریع بهبودی بیمار شما بوده، لذا خواهشمند است کلیه مقررات تعیین شده را رعایت نمایید.
خدمات بخش مراقبت های ویژه به گونه ای است که کلیه اقداماتی که برای بیمار انجام می شود از قبیل مراقبت های درمانی، بهداشتی و تغذیه ای توسط تیم آموزش دیده و متخصص برای بیمار انجام میشود و نیاز به حضور همراه بیمار بر بالین وی در بخش نمی باشد.

 قوانین بخش ICU:

- در بدو ورود بیمار الزم است فرد یا همراه وی اطالعاتی از قبیل تاریخچه بیماری داروهای مصرفی و مدارک پزشکی ارئه نماید.
- در صورتی که به محض ورود اولیه مدارک به همراه نداشتید در اولین فرصت با خود بیاورید. به دلیل کم شدن سطح هوشیاری و محدودیت حرکتی الزم است جهت بیمار خود پوشک و دستمال کاغذی تهیه نمایید. وسایل شخصی بیمار مانند جواهرات و... را بدو ورود از بخش تحویل بگیرید.
- بخش ICU ملاقات ممنوع می باشد.
- یک شماره تماس همراه بیمار پاسخگو جهت تماس مواقع ضروری در اختیار بخش قرار دهید.
- ممکن است به علت پایین بودن سطح هوشیاری بیمار ناخودآگاه سیم ها و لوله های متصل خود را جدا کند به همین علت دست های بیمار را با بانداژی می بندند.
- به هنگام حضور بر بالین بیمار نکات زیر را رعایت کنید: قبل از ورود و خروج از بخش دست های خود را بشویید. از گان، ماسک و روکفشی یا دمپایی مخصوص که جلو درب ورودی است استفاده نمایید.
- آخرین حسی که در بیمار شما از بین می رود، حس شنوایی است پس هنگام حضور بر بالین بیمار جمالت آرام بخش و امیدوارکننده بگویید و آگاه باشید صدای شما را می شنود. به لوله ها و اتصاالتی که به بیمار وصل است هرگز دست نزنید.
- ویزیت پزشک در شیفت صبح انجام می شود در صورتی که می خواهید از وضعیت بیمار خود آگاه شوید بعد از ویزیت بیمار می توانید با بخش تماس حاصل نمایید.
- الزم است همکاری الزم را با پرسنل بخش به عمل آورید. گاها هنگام مراجعه شما ممکن است بیماران در شرایط مطلوب نباشند لذا فرصت کافی در اختیار پرسنل قرار دهید تا مشکل بیمار رفع شود و از زنگ زدن مکرر درب ورودی بخش اجتناب نمایید. 
- بهتر است یکی از اعضای خانواده در رابطه با شرایط بیمار اطلاعات الزم را کسب کند و به دیگر اعضای خانواده اطالع رسانی نمایید.
- بیمار شما معمولا از لحاظ هوشیاری، حرکتی و کنترل ادرار و مدفوع ناتوان است لذا مراقبت های زیر برای ایشان انجام می گیرد: در صورت بیهوش بودن بیماران تغذیه از طریق لوله تغذیه انجام می شود که جهت بیمار شیر اینترامیل درخواست می شود و طبق دستور پزشک و کارشناس تغذیه بیمارستان به بیمار داده میشود. جهت حفظ توان عضالت و مفاصل در بخش فیزیوتراپی به صورت مرتب انجام می شود. شستشوی دهان، چشم و ... روزانه و در هر شیفت کاری برای بیمار انجام میگردد.
- جهت جلوگیری از زخم بستر جهت بیمار تشک مواج قرار داده میشود و بیماران به طور مرتب تغییر وضعیت داده میشوند. ممکن است برخی از روش های تشخیصی در بیمارستان انجام نشود لذا از همراه بیمار درخواست می شود جهت انجام آن در خارج از بیمارستان با بخش همکاری الزم به عمل آورد.
- جای نگرانی نیست بیمار به وسیله پرستار باتجربه جهت جا به جا کردن بیمار از بخش خارج می شود. در هنگام خروج بیمار کلیه تجهیزات الزم نظیر کیف وسایل قلبی و ریوی و ... همراه وی می باشد. ساعت توزیع غذا جهت خرید توسط همراه ۱۸-۱۹ شام و ۱۲-۱۳ ناهار، صبح ۶-۷ صبحانه می باشد.
- هیچ بیماری شبیه بیمار دیگر نیست، لذا از مقایسه مشکالت بیمار خود با سایر بیماران جدا خودداری فرمائید.
- در صورت مشاهده هر مشکل و اعتراض نسبت به شرایط مراتب را به مسئول بخش اطالع داده و از بحث با پرسنل خودداری نمایید.
- چه زمانی بیمار از بخش مراقبت ویژه به بخش بستری عمومی منتقل می شود؟ بعد از طی شدن شرایط حاد با نظر پزشک معالج بیمار اجازه انتقال به بخش های بستری را پیدا می کند - این انتقال به این معنی نیست که درمان بیمار به اتمام رسیده بلکه بدان معناست که بیمار مرحله فاز حاد بیماری را سپری کرده و برای انجام مراقبت های دیگر در بخش های عمومی تحت درمان قرار گیرد.
- در این زمان از شما به عنوان همراه بیمار انتظار میرود به نکات زیر توجه کنید: آرامش خود را حفظ کنید و با تیم درمان همکاری داشته باشید. – از حضور همراهان چندین نفر بر بالین - بیمار اجتناب کنید چون باعث خستگی و اظطراب بیمار می شود و به نوبت از بیمار خود مراقبت نمایید.
- با صدای آرام و بدون استرس با او صحبت کنید بیمار حتی اگر هوشیار هم نباشد صدای شما را می شنود و متوجه احساس منتقل شده از شما می شود. 

جهت دریافت مطالب آموزشی بر روی عنوان مورد نظر کلیک نمایید.

آموزش های مورد نیاز

قانون و مقررات بخش آی سی یو تروماهای قفسه سینه و مراقبت از آن   پنومونی ترومبوز وریدهای عمقی 
تغذیه با لوله بینی - معدی   تنگی نفس  توصیه های لازم جهت آموزش به بیمار دارای تراکئوستومی  تومور مغزی
خونریزی گوارشی   سپسیس یا عفونت خون (بزرگسال) سکته مغزی  آب آوردن ریه  
 کاتتر وریدی مرکزی و مراقبت های آن(تریپل لومن)  کاهش سطح هوشیاری  کتواسیدوز دیابتی مسمومیت دارویی 
 مسمومیت ها و مراقبت های پرستاری  مننژیت و مراقبت های آن  نارسایی مزمن کلیه نمک و مضرات آن  
 مضرات سیگار الکل و مضرات آن   راه های پیشگیری از سقوط بیمار